Жители на няколко села излязоха на протест заради критичното състояние на

...
Жители на няколко села излязоха на протест заради критичното състояние на
Коментари Харесай

Протест на жители от няколко села заради критичното състояние на пътя Елена - Сливен |

Жители на няколко села излязоха на митинг заради критичното положение на пътя Бяла-Елена-Търново. Те желаят рисковият сектор да бъде ремонтиран. 

Хората от пет сливенски села стачкуват против разрушения сектор от републиканската пътна мрежа. Те настояват, че са откъснати от света, а, по думите им, колите за спешна помощ минават 40 километра от Сливен за повече от два часа.

Според регионалното пътно ръководство има направен план и стартира ремонт на 11 май, като се чака за 10 месеца би трябвало да е завършил. Местните обаче са подготвени още веднъж да излязат на митинг, в случай че на 11 май нищо не се случи.

Пътят е републикански и води до Велико Търново, само че в някои прави е непристъпен - изровен и без мантинели. Шофьорите чупят колите си и заравняват дупките сами.

" Това, че живеем в Балкана, не значи, че живеем на Марс. Това ми коства на годината два пъти ремонт на челен мост ", сподели Станимир Петров пред бТВ. 

Друг протестиращ споделя, че е педагог в учебното заведение в село Стара река и пътува всеки ден от Сливен: " Единият път пукнах двете гуми, останах на пътя. Обадих се на кмета, той пристигна и ме издърпа. Пуснах тъжба до общината, обаче парите за гумите ми няма да бъдат възобновени ". 

Според Областното пътно ръководство в Сливен ремонт на пътя ще стартира на 11 май, като за 23 км са обезпечени 23 милиона европейско финансиране.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР